2015-11-20 19:24:27• hírek • Kocsis Zoltán

Fát ültettek, szemetet gyűjtöttek és megemlékezést tartottak a fiatalok Mikolában

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Szatmár Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság kezdeményezésére fát ültettek, szemetet gyűjtöttek és az elmúlt hetek tragédiáinak áldozataira emlékeztek pénteken fiatalok Mikolában.

Az akcióban a helyi Gellért Sándor Általános Iskola mintegy száz diákja mellett önkéntesek és szociális segélyben részesülők is segédkeztek. A Dobos István polgármester vezette helyi csapat péntekre már előkészítette a száz gödröt, amikbe a száz nyárfacsemetét ültették a sporttelep köré. Ezt követően a csapat szemétgyűjtésbe kezdett és 12 zsáknyi hulladékot sikerült összeszedniük. A szükséges zsákokat, kesztyűket a Szatmár Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság biztosította, míg a fákat a Sárközújlaki Erdészeti Hivatal bocsátotta rendelkezésre.

Az eseményt egy megindító mozzanat zárta, Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatójának kezdeményezésére ugyanis mindannyian megemlékeztek a Colectiv klubbéli tűzvész, valamint a párizsi terrortámadás áldozatairól.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: